CAFO (Concentrated Animal Feeding Operation):
The Tragedy of Industrial Animal Factories provides
an unprecedented view of concentrated animal
feeding operations—aka CAFOs—where
increasing amounts of the world’s meat, milk,
eggs, and seafood are produced. As the photos
and essays in this powerful book demonstrate, the
rise of the CAFO industry around the world has
become one of the most pressing issues of our
time. Industrial livestock production is now a
leading source of climate-changing emissions,
a source of both freshwater and ocean pollution,
and a significant contributor to diet-related diseases
such as obesity and the spread of foodborne
illnesses. The intensive concentration of
animals in such crammed and filthy conditions
dependent on antibiotic medicines and steady
streams of subsidized industrial feeds poses serious moral and ethical concerns for all of us. Featuring more than 400 photographs and thirty essays by today’s leading thinkers on food and agriculture, including Wendell Berry, Wenonah Hauter, Fred Kirschenmann, Anna Lappé, Michael Pollan, Eric Schlosser, and Matthew Scully, CAFO takes readers on a behind-thescenes journey into the dismal world of animal factory farming. It also offers a compelling vision for a healthier food system: one that is humane, sound for farmers and communities, and safer for consumers and the environment. The book’s ultimate message is clear: We can and certainly must do better. Along with its companion volume, The CAFO Reader, CAFO is designed to be an invaluable educational resource in the battle to reform the tragic state of animal factory farming. It will also inform and influence the growing public movement of activists, farmers, policy makers, medical professionals, and consumers who are working to make our food healthier for ourselves, for domesticated animals, and the planet. http://www.cafothebook.org/thebook.htm |
Páginas
Princípios da Agroecologia
Agricultura sustentável tem que considerar aspectos socioeconômicos e culturais dos grupos sociais implicados. Não basta proteger e melhorar o solo ou a produtividade agrícola se não resulta em melhorias nas condições de vida das pessoas envolvidas. Portanto, agricultura sustentável é um conceito que implica aspectos políticos e ideológicos que tem a ver com o conceito de cidadania e libertação dos esquemas de dominação impostos por setores de nossa própria sociedade e por interesses econômicos de grandes grupos, de modo que não se pode abordar o tema reduzindo outra vez as questões técnicas.
Francisco Roberto Caporal
http://www.aba-agroecologia.org.br/
grãos
Como os lobos mudam rios
Como se processa os animais que comemos
Rio Banabuiu
A VERDADE SOBRE O CANCER
domingo, 28 de outubro de 2012
The Tragedy of Industrial Animal Factories
BANIR AGROTÓXICOS.
Assine o Abaixo-Assinado virtual que pede o banimento dos agrotóxicos já proibidos em outros países do mundo e que circulam livremente no Brasil.
A Campanha tem o objetivo de alertar a população sobre os perigos dos agrotóxicos, pressionar governos e propor um modelo de agricultura saudável para todas e todos, baseado na agroecologia.
Assine já, pelo banimento dos banidos! Entre no link abaixo.
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